Aktuális ajánlatok, hírek

Környezetvédelmi rehabilitáció Sopronban

továbbküldés

Ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

további üzenet?
[Nyomtatóbarátverzió és nyomtatás]nyomtatás

A GDF SUEZ társadalmilag felelős nagyvállalatként környezetvédelmi munkálatokat folytat Sopronban a Táncsics Mihály utca 12. szám alatti üzemegységének területén.

A GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. soproni üzemegységének területén szennyeződött a talaj és a talajvíz, ami a százötven évvel ezelőtt elkezdett városi gázgyártásnak tudható be, hiszen az 1960-as évekig a gázgyártás során a környezet védelmére nem fordítottak kellő figyelmet a szakemberek.

A szennyezettség nem jelent veszélyt a dolgozókra és a területen tartózkodó ügyfelekre, partnereinkre, ennek ellenére mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk annak esetleges terjedését.

A megoldást egy mély, a földben megépítendő 10 méter mély résfal jelenti. Májusban elkezdődtek az előkészületi és épületbontási munkálatok, a telephely három épületének lebontásával. Ennek folytatásaként, a résfal építését júniusban megkezdi Társaságunk, a munkálatok várhatóan hat hónapig tartanak, de legkésőbb 2016. végén befejeződnek. A munka éjjel-nappal, folyamatosan történik, kizárólag így biztosítható a résfal állékonysága és a hosszú távú, biztonságos védelem.

A tevékenységből származó zajhatások így a nappali és az éjszakai órákban is észlelhetőek a környék lakói számára, de ezek csökkentésére a kivitelező zajvédő paravánt épít. Sajnálatos módon az építkezés során várhatóan néhány napig kellemetlen szaghatás fordulhat elő.

Az építés nem jár forgalomkorlátozással, illetve a GDF SUEZ telephelye és az ott levő ügyfélszolgálati iroda változatlan feltételekkel üzemel a környezetvédelmi munkálatok alatt is.

A környék lakóit a hamarosan szórólapon informáljuk, a legfrissebb információkról pedig folyamatosan tájékoztatást adunk a www.gdfsuez-energia.hu oldalon.

A soproni városigáz-gyártást 150 évvel ezelőtt elindító Flandorffer Ignácról elnevezett – a üzemegység területén található – Flandorffer-ház helyi védelmet élvez, sem ezt, sem a telephelyen található Flandorffer Gáztörténeti Múzeumot nem érintik a környezetvédelmi munkálatok.

Köszönjük a lakosság szíves türelmét és megértését, valamint ezúton kérünk elnézést az okozott esetleges kellemetlenségekért!

GDF SUEZGDFSUEZ

Az Ön böngészőjében nincs a tartalom megtekintéséhez szükséges Flash bővítmény (plug-in) telepítve.
Kérjük, a telepítéshez kattintson az ikonra.
getflashplayer