Társaságunkról

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

továbbküldés

Ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

további üzenet?
[Nyomtatóbarátverzió és nyomtatás]nyomtatás

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Magyarország hat megyéjében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye), valamint Veszprém megye két településén (mindösszesen 668 településen) végez földgázelosztási tevékenységet.

A társaság 12 üzemegysége három gázüzembe szervezetten önállóan végzi a földgázelosztó vezeték üzemeltetésével, karbantartásával, javításával és veszélyhelyzet elhárításával kapcsolatos tevékenységét. A saját tulajdonú üzemeltetett gázvezeték-hálózat hossza 22 619 km, emellett további 537 km-nyi nem saját tulajdonú vezetéket üzemeltet a társaság.

A gáztörvény rendelkezései szerint 2007. június 1-jével minden közüzemi gázszolgáltatónak jogilag önálló társaságba kellett szerveznie földgázelosztói engedélyes tevékenységét. Így az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. kivált az akkori Égáz-Dégáz Zrt-ből, és azóta a GDF SUEZ csoport tagjaként, az Electrabel International Holdings BV 100%-os tulajdonú leányvállalataként, mint önálló jogi személy működik. 

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. vezetői:

Jean-Luc Vandenbrouck
vezérigazgató
Jean-Luc Vandenbrouck
Skrinyár Simon Zsolt
cégvezető
Skrinyár Simon Zsolt
Berkes Gábor
műszaki igazgató
Berkes Gábor
Turcsányi Balázs
üzleti kapcsolatok igazgató
Turcsányi Balázs
GDFSUEZ

Az Ön böngészőjében nincs a tartalom megtekintéséhez szükséges Flash bővítmény (plug-in) telepítve.
Kérjük, a telepítéshez kattintson az ikonra.
getflashplayer